Ajankohtaista

VIIMEISTEN KOULUPÄIVIEN OHJELMA

Perjantai 31.5.

klo 9.00 Olarin kirkko (opiskelijat paikalla klo 8.45, ET-opiskelijat voivat osallistua opetukseen auditoriossa klo 9.15, jokaisen opiskelijan on osallistuttava jompaankumpaan)

klo 10.30 Opiskelijoiden ruokailu (ilmoittautuminen ryhmänohjaajalle)

klo 13.30–15.00 Lakkiaisharjoitukset Aalto-salissa, os. Otakaari 1 (paikalla myös abien ryhmänohjaajat + muut vastuuhenkilöt)

 

Lauantai 1.6.

klo 9.45 1. ja 2. vuositasojen todistusten ja stipendien jakaminen kotiluokissa

klo 11.00 Kevät/lakkiaisjuhla (kestänee n. 2h)

HYVÄÄ KESÄÄ!

LUKIOPAIKAN VASTAANOTTAMINEN

Tieto opiskelupaikasta julkaistaan aikaisintaan 13.6.2019. Luvan tiedonjulkaisuun hakuvaiheessa antaneiden uusien opiskelijoiden nimet tulevat tuolloin näkyviin www.espoo.fi/lukiovalinnat sivustolle sekä koulun omille sivuille www.haukilahdenlukio.fi. Sähköisen asioinnin luvan antaneet opiskelijat saavat tiedon opiskelijavalinnasta sekä linkin paikan vastaanottamiseksi omaan sähköpostiin. Suosittelemme ottamaan paikan vastaan sähköisesti välittömästi linkin saavuttua. Tarvittaessa paikan voi ottaa vastaan myös olemalla yhteydessä lukion kansliaan. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 27.6.2019 mennessä.

Kaikki lukioon valitut ovat tervetulleita tutustumaan lukioomme torstaina 13.6.2019 klo 9-15. Paikan päällä pääset näkemään tiloja tutoropiskelijoiden johdolla sekä saat lisätietoja lukioon liittyen. Seuraava vastaava tilaisuus pidetään maanantaina 5.8.2019 klo 10-14. Opiskelijoille tehdään 1. jakson lukujärjestykset valmiiksi koulun alkuun mennessä, joten kurssivalintoja ei tarvitse päättää ennen opintojen aloitusta.

KUTSU 1. JA 2. VUODEN OPISKELIJOIDEN VANHEMPAINILTAAN KE 17.4.2019 KLO 17.30

Haukilahden lukion (os. Tekniikantie 3) 1. ja 2. vuoden opiskelijoiden huoltajille järjestetään vanhempainilta keskiviikkona 17.4.2019 klo 17.30.

OHJELMA:

 • klo 17.30 - 18 Opettajien tapaaminen kahvilassa

 • klo 18 - Vanhempainillan yhteinen osuus auditoriossa

  Psykologi Keijo Tahkokallio: Miten voin tukea ja auttaa lukioikäistä nuorta?

  Keskustelua illan teemoista

Opettajakunnan toiveena on, että jokaisesta perheestä ainakin yksi henkilö voisi osallistua tilaisuuteen.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2019 YO-KIRJOITUKSIIN

Ilmoittautumiset avataan 8.5.2019 ja suljetaan 22.5.2019 klo 12.

Ilmoittautuminen tehdään Wilmassa lomakkeet-kohdassa, jonne avataan oma ilmoittautumislomake. Ilmoittautuminen tullaan vahvistamaan opon luokse omalla allekirjoituksella päivystysajalla. Tarkemmat päivystysajat näet Wilmasta. Koulun ulkopuolelta kirjoituksiin haluavien kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä opinto-ohjaajiin sähköpostitse.

Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Opiskelija vastaa itse kaikista merkinnöistä ilmoittautumisessa. Jos kaipaat apua suunnitteluun (esim. yo-suunnitelman tekeminen), niin varaa opolta aika erikseen hyvissä ajoin.

HAKUINFO 9.-LUOKKALAISTEN HUOLTAJILLE JA HAKIJOILLE 5.2.2019 KLO 18

Hei!

Lukiossamme järjestetään hakuinfo 9.-luokkalaisten nuorten huoltajille 5.2.2019 klo 18. Infossa esitellään ensin yleislinja ja sen jälkeen urheilulinja.

Lukiomme sijaitsee osoitteessa Tekniikantie 3 Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston kampuksella, jonne lukiomme jää pysyvästi. Myös lukioon hakeva nuori on tervetullut tilaisuuteen.

HAUKILAHDEN LUKION LUKUVUOSISUUNNITELMA 2018 - 19

 

 

Espoon kaupunki                                                                              Lukion lukuvuosisuunnitelma

Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö                                      2018–2019

 

 

 

HAUKILAHDEN LUKIO

LUKION LUKUVUOSISUUNNITELMAN KÄSITTELY JA HYVÄKSYMINEN

 

Työyhteisön käsittely: päivämäärät

 • 7. - 8.8.2018 (Veso)

 • 21.8.2018

 • 11.9.2018

 •  

 

 

Opiskelijoiden osuus suunnittelussa

Opiskelijat ovat käsitelleet lukuvuosisuunnitelman kokouksessaan 1.10.2018

 

 

Johtokunta hyväksynyt

 

 

Allekirjoitukset:

 

 

____________________________                        ____________________________

 

Sakari Bäckman                                                          Pekka Piri

Johtokunnan puheenjohtaja                                      rehtori

 

 

 

 

 

 

 

 

A.LUKION TOIMINTA-AJATUS

 

 

Haukilahden lukio on uudenlaisia, oppiainerajatkin ylittäviä opetusmenetelmiä ja joustavia tilaratkaisuja tarjoava lukio, jossa on myös urheilulinja. Lukio toimii Aalto-yliopistokampuksella ja tekee yhteistyötä Aalto-yliopiston, muiden oppilaitosten sekä yritysten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Haukilahden lukio toimii aktiivisesti kansainvälisyysasioissa. Lukio tarjoaa opiskelijoille vankan yleissivistyksen ja kulttuurin tuntemuksen, jonka avulla he kykenevät soveltamaan tietoa ja arvioimaan sen luotettavuutta. Opiskelijoita ohjataan omatoimisuuteen, itsetuntemukseen ja kaikkien mukaan ottamiseen.

 

 

LUKIOLINJAN YHTEISET KEHITTÄMISKOHTEET 2018–2019

Ehdotukset sovittu: Lukiolinjan johtoryhmä 12.4.2018

 

1.                   Oppimisen arviointi

Miten tuetaan geneeristen taitojen kehittymistä koko lukion aikana? (6c) 

Koeviikon/arviointiviikon tulevaisuus?

Miten arvioinnilla voitaisiin tukea opiskelijan oppimisstrategioiden kehittymistä ja kuormittavuustunteen hallintaa?

Oppimista tukevat/haittaavat uskomukset

Kuinka kannustetaan opiskelijoita?

Kuinka opettajia tuetaan oppimisen arvioinnissa? Millaista koulutusta tarvitaan?

Monipuolinen arviointi

Oppimisen aikainen arviointi

2.                   Oppimisympäristöjen kehittäminen

Kansainvälisyys oppimisympäristönä

Korkeakoulu oppimisympäristönä

Yrittäjyys (ESR-hanke tukee tätä tavoitetta)

Hyvinvointia tukeva oppimisympäristö [lisätty 14.3.2017/TE)

Liikkuva koulu -hanke

Korkeakouluyhteistyö ja kurssit lukion ulkopuolella

Kaikki opettajat tietoisia korkeakouluyhteistyöstä

Keskitetty tarjotin opiskelijoille Wilmassa

Korkeakoulukurssien tiiviimpi sitominen tuntikiertoon

Ilmoittautuminen toukokuussa seuraavan lukuvuoden kursseille (hyvissä ajoin!)

Digitalisaatio ja sähköinen oppiminen

Verkkokurssit (enemmän yhteistyötä aikuislukion kanssa, siellä valmiita kokonaisuuksia, uuden verkkokurssin luominen tyhjästä iso työ, huomioitava normaali korvaus kurssista, kokonaan verkossa tehtävät kurssit vs. osa perinteisistä kursseista verkossa)

Koulutusvienti

3.                   Osaamisen johtaminen

Koulutus johtoryhmille, rehtoreille (tuta Aalto) 

Lukiolinjan yhteistyö ja osaamisen jakaminen 

4.                   Espoon lukiokoulutuksen näkyvyyden lisääminen

Metrossa ja asemilla tai kauppakeskuksissa mainos

5.                   Toimintakulttuuri

hyvinvointi

tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

epäasiallinen käytös

osallistaminen

 

 

 

 

 

 

 

B. KEHITTÄMISKOHTEET JA NIIDEN ARVIOINTI                                                     

 

 

 

2.  URHEILULINJAN, URHEILUN JA OPISKELUN YHDISTÄMISEN KEHITTÄMINEN

 

Tausta ja nykytila

 

Haukilahden lukio on tehnyt suunnitelmallista ja joustavaa lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämistyötä menestyksellisesti jo vuodesta 1994.

Haukilahden lukio hyväksyttiin pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) oppilaitokseksi ja verkoston kumppaniksi vuonna 2005. Haukilahden lukion urheilulinja perustettiin vuonna 2010. Urhea-säätiön perustajajäseniä ovat mm. Espoon kaupunki ja Aalto yliopisto.

 

Urheilulinjan painopistelajit ovat golf, jalkapallo, joukkue- ja rytminen voimistelu sekä jääkiekko. Painopistelajien lisäksi urheilijoita on 19 muussa urheilulajissa: alppihiihto, amerikkalainen jalkapallo, cheerleading, koripallo, miekkailu, muodostelmaluistelu, pesäpallo, purjehdus, rallicross, ratamoottoripyöräily, salibandy, squash, sulkapallo, taitoluistelu, tanssi, telinevoimistelu, tennis, vesipallo ja yleisurheilu.

Lähes kaikilla urheilijoilla aamu- ja iltapäiväharjoittelu toteutuu Tapiolan urheilupuistossa, Tapiolassa, Otaniemessä tai muualla eteläisen Espoon alueella.

 

Haukilahden lukio on Espoon johtava urheiluoppilaitos esim. urheilijoiden määrässä, heidän urheilullisessa potentiaalissaan, oppimistuloksissa, lajien määrässä, urheiluseurojen ja ammattivalmentajien yhteistyöverkoston määrässä ja laadussa. Haukilahden lukiossa opiskelee hetkellä 130 urheilijaa 23 eri lajista, joista noin 56 urheilijaa on eri lajien ikäkausimaajoukkueissa. Syksyllä 2018 urheilulinjalla aloitti 25 urheilijaa. Urheilulinjan alin sisäänpääsypisteraja oli 15,88, kun maksimipisteet ovat 20 pistettä. Urheilulinjan urheilijoiden lajiliittopisteiden keskiarvo oli 3,968. Jos urheilija on joukkuelajeissa ikäluokan maajoukkueessa tai yksilölajeissa SM-mitalisti, hän sai lajiliitolta pisteitä välillä 3,1 - 4,1. Urheilulinjan urheilijoiden päättötodistusten keskiarvojen keskiarvo oli 8,82.

 

 

Kehittämistavoitteet ja toimenpiteet

 

Haukilahden lukion urheilun ja opiskelun yhdistämistoiminnan lähtökohtana ja tehtävänä on luoda ja vahvistaa huipulle tähtääville nuorille urheilijoille sellaiset urheilun ja opiskelun olosuhteet, sisällöt ja käytänteet, jotka mahdollistavat urheilijan arjen tasapainon, hyvinvoinnin ja urheilullisen kehityksen. Näiden johdosta urheilijalla on mahdollisuus päästä omiin tavoitteisiinsa niin urheilussa kuin opiskelussakin.

 

Urheilun ja opiskelun yhdistämisen työ- ja toimintaympäristö on laajentunut ja kehittynyt erittäin voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Urheilun ja opiskelun yhdistämistyön tuleva toiminta ja sen eri alueiden kehittämistoimet sekä toteutus vaativat paljon enemmän tiiviimpää yhteystyötä monien eri toimijoiden kanssa, erityisesti ydintoimijoiden - urheilijoiden, urheiluvalmennuksen, koulun ja urheilijoiden vanhempien - kanssa.

 

Tavoitteena on etsiä keinoja seuraaviin: Miten Haukilahden lukio ja Espoon kaupunki voivat kehittää urheilulinjaa paremmaksi ja paremmin vastaamaan ympäristön tarpeeseen? Esim. miten toimia urheilulinjalle hakevien kasvavaan kysytään? Miten Haukilahden lukio ja Espoon kaupunki varmistavat urheilulinjalle hakijoiden tasavertaisen ja oikeudenmukaisen kohtelun hakuvaiheessa?

 

Haukilahden lukio rakentaa ja vahvistaa urheilulinjan toimintaa, rakenteita ja sisältöjä luoden nuorelle urheilijalle erinomaisen urheilijanpolun ja mahdollisuuden kehittyä urheilijana ja opiskelijana.

 

 

Toimenpiteitä

 

Urheilun ja opiskelun yhdistämistyössä työympäristö ja -tapa on laaja yhteistyöverkostomalli, jota tehdään säännöllisesti urheilijoiden, oman oppilaitoksen, paikallisten urheiluseurojen ja muiden toimijoiden, lajiliittojen, pääkaupunkiseudun urheiluakatemian, urheiluoppilaitosten ja urheilijoiden vanhempien kanssa.

 

Konkreettisia toimenpiteitä:

•                Urheilu- ja opiskelukoordinaattorin ja lukion rehtorin sekä johtoryhmän yhteistyön lisääminen.

•                Urheilu- ja opiskelukoordinaattorin, valmentajien ja opinto-ohjaajien säännölliset tapaamiset.

•                Urheilijan, lajivalmennuksen ja opintojen ohjauksen yhteistyön edelleen kehittäminen.

•                Erilaisten opiskelu- ja oppimismuotojen (sähköinen, verkkokurssit) kehittäminen ja käyttöönottaminen.

•                1. vuoden urheilijoiden - Urheilijana Haukilahden lukiossa -kurssin tunnit 1. ja 2. jakson aikana.

 

 

•                Urheilijoille yhteinen keskustelu-, palaute- ja arviointitilaisuus 2 krt / lukuvuodessa

•                Psyykkisen valmennuksen kurssi 3. jaksossa.

•                Urheilun ja opiskelun yhdistämistoiminnan ohjaus- ja seurantaryhmän (urheilijoiden ryhmänohjaajat, opinto-ohjaajat, valmentajat) kokoukset 4 krt / lukuvuodessa.

•                Eri lajien valmentajien ja muiden toimijoiden yhteiset kokoukset 4 krt/ lukuvuodessa.

•                Urheilijoiden ohjauskeskustelu urheilu- ja opiskelukoordinaattorin kanssa (henkilökohtaisesti, lajiryhmissä, kärkiurheilijat) koko lukuvuoden ajan.

•                Maajoukkueurheilijoiden erityinen huomioiminen (opintojen ohjaus ja tukipalvelut)

•                Urheilijoiden yksilöllisemmän valmennuksen kehittäminen yhteistyössä urheiluseurojen kanssa.

•                Urheilijoille eri asiantuntija- ja alumniluentoja 4 krt / lukuvuodessa

•                Urheilijoiden vanhemmille asiantuntijaluento- ja keskustelutilaisuudet 2 krt/ lukuvuodessa.

•                Urhean hallintoneuvoston kokoukset 4 krt/ lukuvuodessa.

•                Espoon Urhea oppilaitosten (Haukilahti, Leppävaara ja Omnia) yhteistyökokoukset 6 krt/ lukuvuodessa

•                Valmisteleva suunnittelu- ja strategiatyö espoolaisen nuoren urheilijanpolun rakentamisesta Haukilahden lukion urheilulinjalle ja lukion jälkeiselle urheilijanpolulle korkea-asteella esim. Aalto yliopistossa.

•                Yhteistyön käynnistäminen Aalto yliopiston urheilijanpolun kehittämisestä vastaavien henkilöiden kanssa.

 

 

Kehittämistavoitteiden arviointi

 

Tavoitteita ja käytännön toimintamalleja käydään läpi ko. henkilöiden kanssa palaute- ja arviointikeskustelujen avulla. Näiden keskustelujen pohjalta laaditaan jatkosuunnitelma, jonka tavoitteena on toiminnan parantaminen tavoitteiden mukaisesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Haukilahden lukion elinvoimaisuuden vahvistaminen:

 

Tavoitteet

 

Haukilahden lukion elinvoimaisuuden vahvistamisen keskeinen tavoite on lukion näkyvyyden lisääminen. Laaja yritysyhteistyö ja yhteistyö Aalto-yliopiston eri alojen kanssa on olennainen osa näkyvyyden kasvattamista. Haukilahden lukion kansainvälinen toiminta on laajaa ja se sisältää mm. osallistumisen tiedeolympialaisiin Intiassa, yhteistyöprojektit kiinalaisten ja korealaisten oppilaitosten kanssa, teemakurssimatkoja Eurooppaan ja vaihto-oppilastoimintaa.

Yhdessä Aalto-yliopiston kanssa kartoitetaan designin mahdollista nostamista Haukilahden lukiossa vahvempaan asemaan. Sisältöjä suunnitellaan yhdessä Aalto-yliopiston kanssa.

Urheilulinjaa vahvistetaan voimakkaasti yhdessä Aalto-yliopiston ja Leppävaaran lukion kanssa. Tarkoituksena on luoda aivan uudenlainen korkeakoulupainotteinen valtakunnallinen urheilulinja / erityistehtävä.

Haukilahden lukio kartoittaa Aalto-yliopiston kanssa mahdollisuutta pilotoida uudentyyppistä korkeakoulusisäänottoa, jossa Haukilahden lukion opiskelijalla on mahdollisuus lukion aikana suorittaa tietyt korkeakouluopinnot. Näiden opintojen suorittaminen erinomaisilla arvosanoilla voisi taata Aallosta korkeakoulupaikan, jos opiskelija suorittaa ylioppilastutkinnon hyväksytysti.

Lukion oman esittelytiimin toimintaa tehostetaan ja sen kautta lukion näkyvyyttä parannetaan mm. yläkouluissa, messuilla ja Aallon tapahtumissa.

 

Toimenpiteitä

 

- Jokainen lukion tiimi miettii, minkä osa-alueen puitteissa hankkii oman yhteistyökontaktin ja järjestää aiheeseen liittyvän tapahtuman.

- Aalto-yliopiston kanssa perustetaan yhteinen projektiryhmä, joka hahmottelee yhteistyömahdollisuuksia ja sitä, miten ne toteutetaan käytännössä.

- Lukion esittelytiimi toimii aktiivisesti ja saa koulutusta esiintymisessä, jotta toiminta olisi mahdollisimman tehokasta.

- Lukio luo kontakteja yhteistyöhön taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väreen kanssa.

- Lukio irrottaa yhden opettajan opetuksesta muutaman viikon ajaksi. Opettajan tehtävänä on hankkia uusia kontakteja alueen yritysten ja taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa sekä vahvistaa jo olemassa olevia yhteyksiä .

- Kontaktiopettaja luo yhteistyökalenterin, jota voidaan jatkossa helposti hyödyntää.

 

 

 

- Tavoitetaan pääkaupunkiseudun nuoret paremmin. Tämä tapahtuu mm. hyödyntämällä tehokkaammin sosiaalista mediaa (YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, kotisivut, Snapchat jne.), mainontaa paikoissa, jossa nuoret liikkuvat (metro, kauppakeskukset jne.) ja lisäämällä lukion näkyvyyttä yläkouluissa mm. esittelytiimin avulla.

- Lukion on mietittävä tämän lukuvuoden aikana uusi nimi. Ei ole perusteltua, että Haukilahden lukio on jatkossa Haukilahden lukio, joka sijaitsee Otaniemessä.

- Kansainvälisyyden vahvistaminen

- Pilotti sisäänpääsystä Haukilahden lukion kautta Aalto-yliopistoon.

- Urheilun ja opiskelun kehittäminen kts. liite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUKION TOIMINTA

 

1. Opetuksen yleinen järjestäminen (lukio)

 

Opetussuunnitelma on tehty voimassaolevan opetushallituksen opetussuunnitelman (2004 ja 2015) perusteiden mukaisesti.

Haukilahden lukion johtokunta on hyväksynyt lukion opetussuunnitelman 14.12.2004 ja 19.5.2016

Haukilahden lukiossa toteutetaan 5-jakso järjestelmää. Opiskelijoille annetaan kirjallinen palaute (jaksotodistukset) 5 kertaa vuodessa. Eri oppiaineiden kurssit on jaettu pakollisiin, syventäviin ja soveltaviin kursseihin.

Lukion n. 400 opiskelijaa on jaettu 15 ryhmänohjausryhmään.

 

Haukilahden lukion lukuvuoden 2018-2019 jaksot:

 

1.              jakso 9.8.2018 – 28.9.2018

2.              jakso 1.10.2018 – 27.11.2018

3.              jakso 28.11.2018 – 1.2.2019

4.              jakso 4.2.2019 - ­29.3.2019

5.              jakso 1.4.2019 –1.6.2019

    

Joustoviikko 1.4.-5.4.2019

 

Haukilahden lukio sijaitsee Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston kampuksella.

Päärakennus sijaitsee osoitteessa                              Tekniikantie 3

Kemian opetus osoitteessa                                          Vuorimiehentie 1

Kuvataiteen opetus osoitteessa                                   Otakaari 11

Fysiikan opetus osoitteessa                                         Otakaari 1

Liikunnan opetus osoitteessa                                      Otaranta 6

 

 

Tämän lisäksi lukiolla on myös säännöllistä toimintaa seuraavissa osoitteissa

Lukio-opetuksen lisäluokka osoitteessa                     Metallimiehenkuja 2

Kouluruokailu osoitteessa                                           Tekniikantie 4

 

Lukio on mukana Espoon kaupungin SaaS- (School as a Service) ja JOT-hankkeissa (joustavat oppimisympäristöt).

 

Lukuvuonna 2018-2019 on lukion aloittanut 143 opiskelijaa. Neljännellä vuositasolla on 22 opiskelijaa.

 

 

Haukilahden lukiossa on 3 eri A-kieltä: englanti, saksa ja ruotsi. Lisäksi yhteistarjottimella muiden Tapiolan alueiden koulujen kanssa on A-kielenä ranska. B-kielinä ovat ruotsi, ranska, saksa ja espanja.

 

Haukilahden lukiossa suurin osa opiskelijoista on evankelis-luterilaisessa uskonnonopetuksessa.

 

Muihin uskontokuntiin kuuluu 13 opiskelijaa.  Uskontokuntiin kuulumattomia (väestörekisteriin kuuluvia) on 12 opiskelijaa. He osallistuvat elämänkatsomustiedon opetukseen. Muu kuin evankelis-luterilainen uskonnonopetus järjestetään Espoossa keskitetysti ns. yhteistarjottimella.

 

Haukilahden lukiossa on urheilulinja, jonka painopistelajit ovat jääkiekko, golf, jalkapallo ja voimistelu. Linjalle valitaan n. 25 opiskelijaa hakemusten perusteella. Heillä on mahdollisuus suorittaa 15 kurssia lukioaikanaan.  Linjalla on oma hakukoodi.

 

Haukilahden lukio tulee lukuvuonna 2018-2019 osallistumaan aktiivisesti toisen asteen yhteistyöhön.

 

Koulussa toimii opiskelijakunnan hallitus.  Oppilaskunnan hallitus valitaan vuoden alussa.

 

 

Opiskelijahuolto

 

Lukion terveydenhoitajana toimii Arja Böhme. Hän ottaa vastaan keskiviikkona ja perjantaina. Kaikille lukiolaisille suoritetaan terveystarkastus ensimmäisenä lukiovuonna. Lukiomme koululääkärinä toimii erityisesti äkillisissä tilanteissa peruskoulun lääkäri.

Lukiolla on oma erityisopettaja Marjaana Tallgren (virkavapaalla 1.9.2018-30.11.2018), ja sijaisena toimii Taina Lind. Espoon kaupungin koulupsykologi Marianna Melin ottaa vastaan opiskelijoita päärakennuksessamme maanantaisin ja torstaisin. Espoon lukioiden yhteisenä kuraattorina toimii lukiokuraattori Riikka Tainio. Riikka Tainio ottaa vastaan lukiossamme perjantaisin. Lukiossa toimii oppilashuoltoryhmä, johon kuuluvat opinto-ohjaajat (Antti Humalamäki ja Annukka Leskinen), erityisopettaja, terveydenhoitaja, koulupsykologi, lukiokuraattori (ja koululääkäri

mahdollisuuksien mukaan) sekä rehtori. Ryhmä (yhteisöllinen opiskelijahuoltoryhmä) kokoontuu 2-4 kertaa lukuvuodessa ja tarvittaessa. Toimintaa arvioidaan vuosittain. Tämän lisäksi aina tarpeen vaatiessa lukiossamme kokoontuu tapauskohtainen opiskelijahuoltoryhmä.

Kouluruokailu tapahtuu yhdessä vuorossa porrastetusti klo 11.15 ja 11.45. Ruokailun järjestäjä on Espoon kaupunki (Espoo Catering)

Lukiossa toimii arviointiryhmä. Lukiossa toteutetaan itsearviointi lukuvuosittain, ja lukio osallistuu kaikkiin opetustoimen arviointeihin.

 

2. Lukion ohjaussuunnitelma liitteeksi

 

Liitteenä

 

3. Opettajien täydennyskoulutuksen painopisteet ja osaamisen kehittämisen toteutussuunnitelma

 

 

 1. Sähköisen oppimisalustat

 2. Oppiaineiden jatko-opintomahdollisuudet ja korkeakoulu-uudistus

 3. Opetusmenetelmäkoulutus / Arviointikoulutus

   

 

4.Toimenpiteet kestävän kehityksen edistämiseksi

 

Lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti Haukilahden lukio tukee kestävän kehityksen periaatetta tulevaisuuden rakentamisessa.

Näihin kestävän kehityksen periaatteisiin kuuluvat mm seuraavat asiat:

 

1. Henkilökunnan ohjeistus

2. Kierrätys

3. Biojäte

4. Kierrätyspaperi

5. Keräyslasi, metalli

6. Energiankulutus, vedenkulutus

7. Muu kulutus

8. Hankinnat

 

Haukilahden lukion tavoitteena on tulevaisuudessa paperiton koulu.

 

Lukuvuoden kuluessa lukiossa pidetään kestävän kehityksen tapahtuma/tapahtumia.

 

 

5. Lukion ulkopuolinen toiminta

 

Haukilahden lukion tekee lukuvuoden aikana useita kymmeniä opintokäyntejä opetussuunnitelmansamukaiseen toimintaan.

Opintoretket / leirikoulut ulkomailla (ks. jäljempänä kansainvälinen toiminta)

 

 

6. Yhteistyö kodin ja lukion välillä

 

Johtokunnan kokoonpano (2017-2021)

 

Varsinaiset jäsenet:                                    Varajäsenet:

Sakari Bäckman       pj                                Kai Vilponen

Annika Henriksson   vpj                              Elina Taskinen

Jaana Junell                                                Johanna Parkkinen

Olli Pekka-Lintula                                        Nina Rudanko

Aki Puska                                                    Jouko Markkanen

Kristiina Alho                                                Pia Jussila

Jonna Kuronen                                            Matti Piri

 

Opiskelijajäsenet valitaan vuosittain

 

VANHEMPAINILLAT

 

1. vuositaso 8.10.2018

2. vuositaso 23.10.2018

3. ja 4. vuositaso 28.8.2018

1. ja 2. vuositaso 17.4.2019

 

Lisäksi lukion toimintaa esitellään yhteishakuun liittyvissä vanhempainilloissa ja lukion avoimissa ovissa tammikuussa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPISKELIJAHUOLTORYHMÄ

 

Yhteisöllinen opiskelijahuoltoryhmä kokoontuu 2-4 kertaa lukuvuodessa. Ryhmässä huoltajaedustus.

Lisäksi lukiossa toimii tapauskohtainen opiskelijahuoltoryhmä.

 

Opiskelijahuoltoryhmien lisäksi opiskelijoita haastattelevat ryhmänohjaajat 1-2.vsk ja opinto-ohjaajat tarpeen mukaan, mutta viimeistään ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisen yhteydessä. Huoltajat ovat tervetulleita mukaan keskusteluihin tarvittaessa.

 

VIESTINTÄ

 

Lukion ensisijainen viestintäkanava on Wilma. Wilmaan viedään tiedotteet, ja sitä kautta viestitään henkilökohtaisesti sekä opiskelijoiden että huoltajien kesken. Wilma toimii myös opiskelujen suunnittelun kannalta oleellisena oppimisen ympäristönä. Tämän ohella lukion www-sivut, info-tv:t sekä Instagram toimivat avoimina viestintäkanavina koteihin.

 

 

7. Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa

 

Haukilahden lukio tekee yhteistyötä sekä perusasteen että toisen asteen sekä korkeakoulujen suuntaan.

 

Peruskoulujen suuntaan tarjoamme lukiota esitteleviä tilaisuuksia sekä omassa rakennuksessa että tarjoamalla vierailuja yläkouluihin. Kutsumme myös perusasteen oppilaanohjaajat tutustumaan lukioomme vuosittain.

Yhteistyötä tehdään jatkuvasti myös muiden Espoon lukioiden kanssa. Opiskelijat voivat valita kursseja myös muista lukioista, ja tästä syystä opinto-ohjaajat sekä aineenopettajat päivittävät keskenään tietämystään toisten espoolaisten lukioiden kurssitarjonnasta. Yhteistyötä tehdään myös ammatillisen oppilaitosten kanssa mm. Omnian aikuislukion tarjontaa hyödyntäen.

Toisen asteen yhteistyön lisäksi Haukilahden lukio pitää aktiivisesti yhteyttä alueen korkeakouluihin (Aalto-YO, Helsingin YO, Metropolia, Laurea) osallistumalla opiskelijoille ja opettajille suunnattuihin mm. kampus-tapahtumiin ja opinto-ohjaajille suunnattuihin seminaareihin. Ainakin seuraavien Aalto-yliopiston tahojen kanssa teemme kiinteää yhteistyötä lukuvuonna 2018-2019:

 

 

 

 

 

Design Factory

  Urban Mill

Startup Sauna

Harald Herlin -oppimiskeskus

Ylioppilaslehti Aino

Entocube

Media Lab

Äpy-lehti

Polyteekkari-museo

Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos (Aivokummit)

Kielikeskus

Tullilaboratorio

Lumarts-laboratorio (Junior)

Mikes


Em. tapahtumien lisäksi järjestämme omia yhteistyötilaisuuksia tarpeen mukaisesti.

Siirtymävaiheissa opinto-ohjaajat, ryhmänohjaajat ja koulusihteerit ovat aktiivisesti yhteydessä keskenään, jotta turvataan opiskelijoiden mahdollisimman sujuva siirtymä oppilaitosten välillä.

 

8. Kansainvälinen toiminta

1. EU:n rahoittamat projektit (nimi, osallistuvat maat sekä hankkeen tavoitteet)

2. Muun tahon rahoittamat projektit (nimi, osallistuvat maat sekä hankkeen tavoitteet)

3. Muut yhteishankkeet (yhteydet esim. Espoon ystävyyskaupunkeihin, kummikouluihin jne.)

 

Lukuvuosi 2018─2019

 

Kiinalaisen ystävyyskoulun (The Senior High School affiliated to University of Shanghai for Science and Technology) / kanssa yhteistyö joustoviikolla 1.4.─5.4.2019 / Desing Factoryn kanssa Kiina-yhteistyö

Quanta-tiedeolympilaiset Intiassa 23.11-27.11.2018

Etelä-Korealaiseen ystävyyskoululle vierailu, teemana yrittäjyys joustoviikolla 1.4.─5.4.2019

                 Pariisin historia / kuvataide yhteisprojekti joustoviikolla 1.4.─5.4.2019

Cern-tiedeprojekti opiskelijoille 21.10.–26.10.2018 yhdessä Etelä-Tapiolan, Viherlaakson ja Pohjois-Tapiolan lukioiden kanssa

 

 

 

 

9. Muu yhteistyö ulkopuolisten kanssa

 

 

Lukio tekee aktiivista yhteistyötä ollen mukana erilaisissa hankkeissa.

Lukiomme on mukana Espoon kaupungin Tunne työ- suunnittele ura ESR-hankkeessa. Lukion toimija hankkeessa on Antti Humalamäki. Näiden lisäksi yhteistyötä tehdään muun muassa Teknologiateollisuus ry:n, TAT taloudellisen tiedotustoimiston sekä Nuorten akatemian kanssa.

 

Lisäksi teemme yhteistyötä Otaniemen alueen muiden toimijoiden kanssa, kuten esimerkiksi VTT, Urban Mill ja Start up Sauna.

 

Opiskelijahuollollisesta näkökulmasta oleellisia yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Ohjaamo ja InfoOmnia, jotka tukevat opiskelijoitamme siirtymävaiheissa ja koulunulkopuoliseen aikaan liittyvissä seikoissa.

 

Haukilahden lukio on osa pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan (Urhea) ja lukion urheilulinja toimii vahvassa ja tiiviissä verkostomaisessa yhteystyössä useiden espoolaisten urheiluseurojen ja -toimijoiden kanssa (mm. Blues Juniors, FC Honka, Olarin voimistelijat, Esport Oilers, Tapiolan Honka, Espoon Tapiot, Espoon telinetaiturit), jotka vastaavat mm. urheilijoiden aamuharjoittelun ammattivalmennuksesta.

 

Urheilijoiden arkipäivän tukemiseen liittyvistä alueista yhteistyötä tehdään mm. psyykkisen valmennuksen, ravitsemusvalmennuksen sekä urheilijoiden huoltajien kanssa.

 

Haukilahden lukio tekee säännöllistä yhteystyötä myös valtakunnallisten lajiliittojen kanssa (mm. Suomen Golfliitto, Palloliitto, Jääkiekkoliitto, Voimisteluliitto) sekä Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa.

 

Eri olosuhdeyhteistyötä tehdään mm. Unisportin, Esportin ja muiden liikunta- ja urheiluolosuhdetoimijoiden kanssa.

 

Robotiikka-kurssit on aloitettu Aalto-yliopiston kanssa. Kurssit pidetään jatkossakin Haukilahden lukion Valtameri-tilassa. Vastuuopettajana Teemu Ronkka (Design Factory).

 

 

 

 

 

 

10. Koulun muu toiminta

 

Haukilahden lukio on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Suomen Punaisen Ristin kanssa ainoana lukiona Suomessa.

 

Haukilahden lukiossa on suunnitelmissa toteuttaa lukuvuonna 2018 - 2019 shakkikerho.

 

 

 

 

 

LUKION LUKUVUOSISUUNNITELMAN TURVASIVU

Lukion johto

rehtori, apulaisrehtorit, rehtoreiden poissaollessa vastuuhenkilö

puh.

Rehtori Pekka Piri

050-5906327

Apulaisrehtori Pia Kuntanen

043-8267946

Apulaisrehtori Mikko Ristimäki

046-8772294

 

Lukion turvallisuusryhmä

nimi

puh.

Antti Humalamäki yhteyshenkilö

043-8255197

+ Lukion yhteisöllinen opiskelijahuoltoryhmä. kts alla

 

 

 

Lukion kriisiryhmä          

nimi

puh.

Rehtori Pekka Piri

050-5906327

Apulaisrehtori Pia Kuntanen

043-8267946

Apulaisrehtori Mikko Ristimäki

046-8772294

Terveydenhoitaja Arja Böhme

046-8771833

Lukiokuraattori Riikka Tainio

046-8772691

Lukion erityisopettaja  Marjaana Tallgren / Taina Lind

050-3018454

Psykologi Marianna Melin

043-8268649

 

Lukion yhteisöllinen opiskelijahuoltoryhmä

nimi

puh.

Rehtori Pekka Piri

050-5906327

Lukion erityisopettaja Marjaana Tallgren

050-3018454

Lukion erityisopettaja Taina Lind

050-3018454

Terveydenhoitaja Arja Böhme

046-8771833

Opinto-ohjaaja Antti Humalamäki

043-8255197

Opinto-ohjaaja Annukka Leskinen

043-8272886

Psykologi Marianna Melin

043-8268649

Lukiokuraattori Riikka Tainio

046-8772691

 

 

 

 

 

Poliisi/pelastuslaitos

 

puh.

Hätänumero

112

Lähipoliisi/Poliisin yhteyshenkilö

Hannu Väänänen 0295430381

Poliisi: ei kiireellinen tilannekeskus

0718738003

Vastuupalotarkastaja

Veera Söderholm 043 825 8626

 

 

 

 

 

SUKO

 

puh.

Opetustoimen johtaja

050 511 3398

Otj:n sihteeri

050 360 3978

Sukon tiedottaja

050 339 5887

Lukiolinjan päällikkö

046 877 3216

Perusopetuslinjan päällikkö

050 354 6840

Työturvallisuus  

 

Varautuminen ja harjoittelu

Turvallisuussuunnitelma päivitetty

lisää päivämäärä

Pelastussuunnitelma käsitelty työyhteisössä

18.9.2018

Palo- ja pelastusharjoitus pidetty

9.10.2018

Suojautuminen rakennukseen käsitelty henkilökunnan kanssa

-

Riskien arviointi tehty tai päivitetty

30.10.2017 päivitetään syksy 2018

Uudet työntekijät perehdytetty

7.8.2017

Turva-asiat käsitelty vanhempainilloissa

8.10.2018 1. vuositaso (tulossa)

Turvallisuuskävely pidetty (pvm, ketkä osallistuivat)

18.10.2016 Opettajat ja Henkilökunta

Viimeisin poliisin turvakonsultointikäynti

-

 

Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön ohjeen mukaisesti koulut järjestävät hätäensiapukoulutuksen vuosittain noin yhdelle kolmasosalle koulun työntekijöistä.

 

 

Hätäensiapukoulutuksen lukuvuoden alkuun mennessä saaneet:

 

Pekka Piri

 

Poliisin vuosittain järjestämän turvakoulutuksen saaneet:

 

 

Kriisitilanteisiin laaditut toimintakortit, poliisin ohjeet, pelastuslaitoksen ohjeet sekä muut työturvallisuuteen liittyvät ohjeet säilytetään:

 

Kansio, opettajainhuone

 

 

 

 

 

 

 

HAUKILAHDEN KOULUN JA LUKION JOHTOKUNNAN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Haukilahden koulun ja lukion johtokunta                                      PÖYTÄKIRJA 2/2018                                                                       

 

Aika              Tiistai  2.10.2018 klo 17.30

 

Paikka           Haukilahden lukio, Tekniikantie 3

 

Läsnä:           Sakari Bäckman, puheenjohtaja

                      Annika Henriksson, varapuheenjohtaja, puheenjohtaja kohdassa 9.

Olli-Pekka Lintula, jäsen

Aki Puska, jäsen

Kristiina Alho, henkilökunnan edustaja

Jonna Kuronen, henkilökunnan edustaja

Elena Savolainen, esittelijä, peruskoulun rehtori

Joonas Leppänen, oppilasjäsen, peruskoulu

Pekka Piri, esittelijä, lukion rehtori, kokouksen sihteeri

 

1/11               KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

 

                      PÄÄTÖSESITYS

 

Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 

 

PÄÄTÖS: Kokous todettiin päätösvaltaiseksi

 

2/12               PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAN VALINTA

 

PÄÄTÖSESITYS

 

Johtokunta päättää valita yhden pöytäkirjantarkastajan.

 

PÄÄTÖS:  Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Jonna Kuronen.

 

3/13               JOHTOKUNNAN UUDET OPPILASJÄSENET

 

Haukilahden koulun oppilaskunta on valinnut kokouksessaan 7.9.2018 johtokunnan oppilasjäsenen ja hänen henkilökohtaisen varajäsenensä:

 

Varsinainen jäsen:                                     Henkilökohtainen varajäsen:

 

Joonas Leppänen                                      Tilda Jääskö

                     

Haukilahden lukion  opiskelijajäsenen ja varajäsenen valitsee suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta.

 

 

 

 

4/14              KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN LUKUVUODEKSI 2018 - 2019

 

Peruskoulun rehtorin tehtävänä on laatia koulun lukuvuosisuunnitelma yhteistyössä henkilökunnan, johtokunnan ja opiskelijakunnan kanssa.

 

Rehtori on valmistanut koulun lukuvuosisuunnitelman neuvotellen opettajien ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Kaikki asiakirjat ovat nähtävissä kokouksessa. Lukuvuosisuunnitelma on liitteenä (liite 1).

 

Opettajakunnalla on ollut tilaisuus tehdä ehdotuksia lukuvuosisuunnitelmaan mm. päätettäessä perusopetusryhmistä, opetusryhmistä, tuntien käytöstä ja neuvoteltaessa yksittäisistä työjärjestyksistä. Opettajakunnan suunnittelukokouksessa 7.-8.8.2018 sekä opettajainkokouksessa 19.9.2018.

 

PÄÄTÖSESITYS:

 

Johtokunta päättää hyväksyä Haukilahden koulun lukuvuosisuunnitelman esitetyssä muodossa liitteineen lukuvuodeksi 2018 - 2019.

 

PÄÄTÖS:

 

Johtokunta hyväksyi Haukilahden koulun lukuvuosisuunnitelman esitetyssä muodossa liitteineen lukuvuodeksi 2018 - 2019.

 

 

5/15              LUKION LUKUVUOSISUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN LUKUVUODEKSI 2018 - 2019

 

 

Lukion lukuvuosisuunnitelmatyöhön ovat osallistuneet opettajakunta, opiskelijakunta ja muu henkilökunta.

 

Opettajakunta on käsitellyt opetussuunnitelmaa kolmessa eri kokouksessa 7. - 8.8.2018 (Veso), 21.8.2018, 11.9.2018. Lukion johtoryhmä oli myös kiinteästi mukana valmistelutyössä. Lukuvuosisuunnitelman käsitteli myös opiskelijakunnan hallitus kokouksessaan 1.10.2018

 

                     PÄÄTÖSESITYS:

 

Johtokunta päättää hyväksyä Haukilahden lukion lukuvuosisuunnitelman esitetyssä muodossa lukuvuodeksi 2018 - 2019.

 

PÄÄTÖS:

                     

Johtokunta hyväksyi Haukilahden lukion lukuvuosisuunnitelman esitetyssä muodossa lukuvuodeksi 2018 - 2019.

 

 

6/16              ERÄITÄ LUKUVUOSISUUNNITELMAAN LIITTYVIÄ HENKILÖVALINTOJA

 

Haukilahden koulun oppilaskunnan ohjaajaksi on valittu opettaja Sari Pitkonen.

 

Haukilahden koulun johtoryhmä on lukuvuonna 2018 - 2019:

Katariina Ervamaa, apulaisrehtori

Birger Holm, apulaisrehtori

Henri Lappalainen

Eija Alaraudanjoki

Thomas Kuusela

Annikka Kettunen

 

Haukilahden koulun rehtorin päätöksen mukaan lukuvuonna 2018 - 2019 koulun apulaisrehtorin tehtävät jaettu kahdelle opettajalle. Apulaisrehtorina toimivat lehtori Katariina Ervamaa ja lehtori Birger Holm. Apulaisrehtorit hoitavat rehtorin tehtäviä rehtorin poissa ollessa, vastaavat opettajien lyhytaikaisten sijaisuuksien järjestelyistä, välituntivalvonnoista sekä toimivat opettajien apuna luokassa tapahtuvissa mahdollisissa häiriötilanteissa. Apulaisrehtorit osallistuvat myös tarvittaessa yhteisöllisen oppilashuoltotyöryhmän työskentelyyn. Lisäksi apulaisrehtorit organisovat koulun juhlia, yms. yhteisiä tapahtumia.

 

Haukilahden koulun rehtorin poissa ollessa koulun johtamisesta vastaa apulaisrehtori Birger Holm. Hänen poissaolon aikana koulun johtaminen siirtyy Katarina Ervamaalle. Siinä tapauksessa, jos molemmat apulaisrehtorit ovat poissa, johtoryhmään valitut opettajat ottavat vastuun koulun toiminnasta seuraavasti:

Eija Alaraudanjoki, Henri Lappalainen, Thomas Kuusela ja Annikka Kettunen. Mikäli koko johtoryhmä on poissa esim. koulutuksessa, vastaa koulun toiminnasta kulloinkin koulussa läsnä oleva, virkaiältään vanhin opettaja. Virkaiältään vanhin opettaja koulussa on lehtori Leena Kiiski. Tarkemman tiedon vastuuopettajasta saa kansliasta.

 

                      _____________________________________________________________________

                     

Haukilahden lukion opiskelijakunnan ohjaajaksi on valittu Liisa Mikkola.

 

Haukilahden lukion johtoryhmä on lukuvuonna 2018-2019.

Pekka Piri (rehtori)

Leena Mattila-Villa

Pia Kuntanen (apulaisrehtori)

Mikko Ristimäki (apulaisrehtori)

Antti Humalamäki

Annukka Leskinen

 

Toimintaohjeen 11§:n mukaan rehtori päättää henkilökuntaa kuultuaan apulaisrehtorin määräämisestä määräajaksi… sekä sopia apulaisrehtorin kanssa rehtorin ja apulaisrehtorin välisestä työnjaosta.

 

Rehtorin päätöksen mukaan lukuvuonna 2018-201 Haukilahden lukion apulaisrehtoreina toimivat Mikko Ristimäki ja Pia Kuntanen. He hoitavat rehtorin poissa ollessa rehtorin tehtäviä ja vastaavat mm. lyhytaikaisten sijaisten, koeviikkojen ja yo-tutkintojen valvontojen järjestelyistä. He ovat johtoryhmän jäseniä ja he ovat vastuussa joidenkin projektien toteuttamisesta.

 

Haukilahden lukion tutor-toiminnasta vastaa Jonna Kuronen.

 

PÄÄTÖSESITYS:

 

Johtokunta toteaa, että Sari Pitkonen toimii Haukilahden koulun oppilaskunnan ohjaavana opettajana lukuvuonna 2018 - 2019. Liisa Mikkola toimii Haukilahden lukion opiskelijakunnankunnan ohjaajana sekä Haukilahden lukion tutor-toiminnasta vastaa Jonna Kuronen. Samoin todetaan koulun johtoryhmän ja lukion johtoryhmän kokoonpano. Johtokunta päättää merkitä tiedoksi, että koulun apulaisrehtorina toimii lukuvuonna 2018 - 2019 Birger Holm ja Katarina Ervamaa, lukion apulaisrehtoreina  Pia Kuntanen ja Mikko Ristimäki sekä rehtorin ja apulaisrehtoreiden välisen työnjaon. Lisäksi johtokunta päättää hyväksyä Haukilahden koulun ja Haukilahden lukion johdon vastuuhenkilöiden määrittelyt.

 

PÄÄTÖS:    

 

Johtokunta hyväksyi esityksen mukaisesti.

 

 

7/17               HAUKILAHDEN KOULUKIINTEISTÖN TYÖMAAN KUULUMISET (Koulutanhua 3)

 

Seuraava työmaakokous on ke 26.9.2018. Rehtori Savolainen on kutsuttu kokoukseen ja kertoo johtokunnan kokouksessa viimeiset kuulumiset työmaalta.

 

PÄÄTÖSESITYS:

 

Johtokunta päättää merkitä tiedoksi Koulutanhua 3 kiinteistössä tehdyt toimenpiteet ja suunnitelmat.

 

PÄÄTÖS:

 

Johtokunta merkitsi tiedoksi Koulutanhua 3 kiinteistössä tehdyt toimenpiteet ja suunnitelmat.

 

 

8/18               LUKIOKOULUTUS OTANIEMESSÄ JA HAUKILAHDEN LUKION KUULUMISET

 

                      Rehtori selostaa tämän hetkinen tilanteen ja avaa tulevaisuuden suunnitelmia

                     

                      PÄÄTÖSESITYS:

Johtokunta merkitsee asian tiedoksi.

 

PÄÄTÖS:

Johtokunta merkitsi asian tiedoksi.

 

 

9/19               TILIN KÄYTTÖ VERKKOPANKIN KAUTTA

                     

Johtokunnan pankkitilin käyttö ilman verkkotunnuksia on työläästä. Kaikki tilisiirrot pitää hoitaa henkilökohtaisesti pankissa. Tämä ei ole enää nykyaikaa.

 

PÄÄTÖSESITYS:

 

Johtokunta esittää, että puheenjohtaja saa käyttöönsä verkkopankkitunnukset.

 

PÄÄTÖS:

 

Johtokunta päätti, että puheenjohtaja saa käyttöönsä erilliset verkkopankkitunnukset liittyen johtokunnan tilin käyttöön.

 

 

 

10/20             TALOUSASIOITA

                     

Johtokunnan koulun tililtä on 31.5.2018 maksettu Marjatta Vuoriselle 996,48€ rehtori Ari Suistolan läksiäisjuhlien kuluja. Summa perustuu esitettyihin kuitteihin sekä selvitykseen kuluista. Johtokunnan tilin saldo on 2.111,55 € per 31.7.2018.

Koulun kuvauksen järjestelykorvaus on tänä vuonna 1859,60 €. Rahat ovat tulossa tilille lähiaikana. Kuitti on liitteenä.

 

PÄÄTÖSESITYS:

 

Johtokunta päättää merkitä tiedoksi tilin tilanne.

 

PÄÄTÖS:

 

Johtokunta päätti merkitä tiedoksi tilin tilanteen.

 

 

11/21             MUUT ASIAT

 

Yläkoulun oppilaan huoltaja on ilmaissut huolensa, että "koulun väistötilojen yhteydessä ei ole tällä hetkellä olleenkaan riittävää, turvallista ja liikuntaan innostavaa välituntialuetta". Huoli/viesti osoitettu (ainakin) yläkoulun rehtorille sekä johtokunnan puheenjohtajalle. Johtokunnan keskustelua, ajatuksia, näkemyksiä, kannanotto asiaan.

 

PÄÄTÖSESITYS:

 

Johtokunta keskustelee asiasta ja merkitsee asian tiedoksi.

 

PÄÄTÖS:

 

Johtokunta keskusteli asiasta. Johtokunta totesi, että Haukilahden koulu on jo edesauttanut ja rakentanut mahdollisuuksien mukaan turvallista ja innostavaa välituntitilaa. Katukoripallokenttä on toteutettu Haukilahden koulun toimesta.

 

12/22             SEURAAVA KOKOUS

 

Seuraava kokous päätettiin pitää 4.3.2019 klo 17.30 Haukilahden koulun tiloissa osoitteessa Kutojantie 2.

 

13/23             KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

                     

                      Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20.19.

 

 

Espoossa 2.10.2018

 

 

Vakuudeksi:

 

 

 

Sakari Bäckman                                                             Pekka Piri

Puheenjohtaja                                                                 Sihteeri

 

 

 

 

Jonna Kuronen

Pöytäkirjan tarkastaja

 

 

 

LIITTEET:

 

Liite 1           Haukilahden koulun lukuvuosisuunnitelma 2018 - 2019

 

                     

 

 

 

 

 

ILMOITTAUTUMINEN KEVÄÄN 2019 YO-KIRJOITUKSIIN

Ilmoittautuminen kevään kirjoituksiin on alkanut. Ilmoittautuminen sulkeutuu 28.11 klo 12. Ilmoittaudu ja tule vahvistamaan ilmoittautuminen 28.11 klo 12 mennessä.

1. Ennen ilmoittautumista varmista, että olet tehnyt YO-suunnitelman Wilman lomakkeet kohdassa > opintosuunnitelma.

2. Tämän jälkeen mene Wilman kohtaan > ilmoittautuminen kevään 2018 YO-kirjoituksiin. Tee ilmoittautuminen niihin aineisiin, jotka haluat tehdä ko. kerralla. Muista tallentaa ilmoittautuminen.

3. Tule opon luokse vahvistamaan ilmoittautuminen alla ilmoitetuilla YO-päivystysajoilla (vain ko. aikoina vastaanottoa YO-asioissa). Opo tulostaa ilmoittautumisen ja sinä tarkastat ja allekirjoitat.

Huomaa, että olet itse vastuussa ilmoittautumisestasi. Ilmoittautuminen on tämän jälkeen sitova ja asia on kunnossa.

Opojen luokse voit saapua allekirjoittamaan ilmoittautumisen seuraavina aikoina:

1.11. klo 9-11

6.11. klo 9-11

8.11. klo 9-11

15.11. klo 9-11

19.11. klo 9-11

20.11. klo 10-11

22.11. klo 9-12.

28.11. klo 10-12

Koulun ulkopuolelta tulevat opiskelijat voivat tulla hoitamaan em. ajankohtina ilmoittautumisasian opon kanssa.