Säätiö

Haukilahden lukiossa toimii alkuvuodesta 2016 lähtien Haukilahden koulun ja lukion toimintaa tukeva säätiö Etelä-Espoon Yhteiskoulun Säätiö sr. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea opiskelua ja opetustoimintaa Haukilahden koulussa sekä lukiossa. Samoin säätiö tukee kouluun ja lukioon liittyvää harrastus- ja virkistystoimintaa.

Lukion osalta säätiö tukee avustuksilla opetustoimintaa, opiskelijoita, muuta toimintaa ja opintomatkoja tai -retkiä sekä myöntää stipendejä lukion opiskelijoille.

Lisäksi säätiö tuottaa, julkaisemalla tai kustantamalla, koulun tai lukion toimintaan tai historiaan liittyviä julkaisuja ja kustantaa tai järjestää koulun tai lukion toimintaan taikka perinnetoimintaan liittyviä hankkeita ja tilaisuuksia.

Säätiö tekee myös viranomaisille ehdotuksia ja aloitteita koulun tai lukion toimintaedellytysten parantamiseksi.

Säätiö jatkaa Etelä-Espoon Kannatusyhdistyksen toimintaa. Espoon kaupunki osti yhdistykseltä sen omistaman maa-alueen vuonna 2014.