Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaajat

Haukilahden lukion opinto-ohjauksesta vastaavat opinto-ohjaajat Antti Humalamäki (A-C -luokat) ja Mikko Saxberg (D-luokat ja 4. vuoden opiskelijat).

Opinto-ohjaajat tukevat ja rohkaisevat opiskelijaa tulevaisuuden suunnittelussa ja valintojen tekemisessä. Ohjauksen keskiössä on jatkokoulutusvalinta, ylioppilaskirjoitusten suunnittelu ja oma urapohdinta. Opinto-ohjaajat auttavat opiskelijoita myös lukioaikaisten opintojen suunnittelussa ryhmänohjaajien ohella. Ohjausta toteutetaan joustavasti ja monimuotoisesti. Se sisältää henkilökohtaista, sähköistä ja luokka- tai pienryhmämuotoista ohjausta. Opinto-ohjaajien luokse voi tulla joko sähköisellä ajanvarauksella tai erikseen ilmoitettuina päivystysaikoina. Parhaiten opinto-ohjaajan tavoittaa Wilma-viestien välityksellä.

Ryhmänohjaajat

Ryhmänohjaajat toimivat opiskelijoiden lähiohjaajina ja seuraavat muun muassa kurssikertymää ja opiskelijoiden poissaoloja sekä suorituksia. Opiskelijat voivat kääntyä ryhmänohjaajien puoleen kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Ryhmänohjaajan tavoittaa parhaiten Wilma-viestillä. Ryhmänohjauksessa järjestetään myös ohjaustuokioita.

Tutorit

Tutor-ohjaajat valitsevat ja kouluttavat vuosittain uudet tutorit, jotka toimivat uusien opiskelijoiden tukena ensimmäisen lukuvuoden aikana. Tutorit ovat lisäksi mukana vastaanottamassa uusia opiskelijoita. He ovat avainasemassa yhteishengen luomisessa ja uusien opiskelijoiden ryhmäyttämisessä.

Ohjaukseen liittyviä kurssiasioita

• Kurssien itsenäisestä suorittamisestaon sovittava aineenopettajan kanssa.
• Yhden kurssin käsittävien oppiaineiden arvosanojen merkitseminen S-merkinnällä hoidetaan opinto-ohjaajien kautta viimeisenä opiskeluvuotena.
• Ajokortista saatavan kurssin voi anoa koulusihteeriltä lukion kansliasta.
• Vaihto-opiskelija-asioissa vastuuopettajana toimii lehtori Outi Saarakkala-Salomaa.
• Kurssikorvaavuuteen, YO-tutkintoon ja oppilaitoksen vaihtamiseen liittyvissä kysymyksissä opiskelijan on syytä kääntyä rehtori Pekka Pirin puoleen.
• YO-kirjoituksiin ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta. Aiheesta tiedotetaan Wilman kautta.

Ainevalintakortit

Ainevalintakorteista saat apua kurssiesi suunnitteluun ja näet kurssien suositeltavat suoritusvuodet. Paperista ainevalintakorttia ei tarvitse täyttää ja palauttaa. Se on ainoastaan apuväline opiskelijan omaa kurssisuunnittelua varten. Kurssivalinnat tehdään Wilman kautta. Valintakortit ovat liitetiedostoina alla.

· Ainevalintakortti 1.−2. vsk (uusi OPS)

· Ainevalintakortti 3.−4. vsk (vanha OPS)

Kurssimateriaalit

Opinto-ohjauksen TET-kurssin sopimuslomake

Ohjaus lukion jälkeen

Lue ohjeita ohjauksesta lukion jälkeen tästä.