korkeakouluyhteistyö haukilahden lukiossa

Lukiomme tekee laajasti ja monipuolisesti yhteistyötä eri korkeakoulujen kanssa. Yhteistyötä tehdään kurssien, vierailuiden, väitöstilaisuuksien ja erilaisten tapahtumien yhteydessä. Alta löydät tarkempia tietoja yhteistyöstä ja ajankohtaisista kursseista.

  • Energialukutaito: Ydinkysymyksiä ja – vastauksia energiasta, 12.9.2019 – 5.12.2019 torstasin klo 14 – 16 Sali U261, Otakaari 1

Aalto yliopiston kurssi Energialukutaito on poikkitieteellinen kurssi, joka ei vaadi matemaattis-luonnontieteellistä taustaa. Asioiden käsittelytapa on keskusteleva ja avoin. Aalto yliopisto tarjoaa tätä kurssia myös lukiolaisille suoritettavaksi. Kurssikoetta ei ole ja sitä varten kurssin luennoille on osallistuttava. Kurssi vastaa yhtä soveltavaa lukiokurssia.

  • Global Communications -kurssi 30.9.-13.11.2019

Global Communications -kurssi tarjoaa raotuksen kansainvälisen viestinnän kiehtovaan maailmaan sekä mahdollisuuden kehittyä itse viestijänä − myös englannin kielellä. Kurssin ohjelma koostuu eri alojen ammattilaisia inspiroivista puheenvuoroista ja mielenkiintoisista työelämävierailuista. Kurssilla myös valmistellaan yhdessä ryhmän kanssa esitys kansainvälisille vieraille. Kurssilaiset saavat lisäksi mm. esiintymisvalmennusta. Kurssityöt tehdään oppituntien ja vierailujen aikana. Kansainvälisille vieraille pidettävät esitykset voivat ajoittua kurssin ulkopuoliseen ajankohtaan. Jos kansainvälinen viestintä, politiikka, diplomatia tai erilaiset kulttuurit kiinnostavat sinua, tämä on sinun kurssisi. Tule mukaan oppimaan ja saamaan uusia kokemuksia! Kurssista saa suoritusmerkinnän (S) sekä erillisen todistuksen.

  • KOODARIKOULUTUKSET

    Metropolia, Hamk, Haaga-Helia, Xamk ja Laurea tarjoavat lukiolaisille maksuttomia koodarikoulutuksia. Metropolian AMKoodari -koulutukset ovat täysin verkkokoulutuksia.

  • Aalto-yliopiston teknologia-kurssit

Lukuvuonna 2019 - 2020 järjestetään viisi teknlogiakurssia. Kurssit pidetään pääosin Otaniemen lukiossa yhteistyössä Haukilahden lukion kanssa.